2024.05.30

Års- och vårmöte 16-17 maj

Stort tack till alla som deltog på Portgruppens års- och vårmöte på Hörmann i Örebro 16-17 maj. Det blev två intensiva dagar fyllda med insiktsfulla diskussioner, spännande presentationer och givande möten med kollegor från branschen. I år slog vi dessutom rekord med 50 deltagare. Här är en sammanfattning av några höjdpunkter från mötet.

Hållbarhet i fokus: Ett av de centrala ämnena under mötet var hållbarhet. Vi hade förmånen att ta del av en praktisk handledning av Anna Karin Jönbrink och Marie Ahlgren från Afry. Deras presentationer gav oss konkreta verktyg och strategier för att driva hållbarhetsarbete framåt.

Ekonomisk genomgång: Mats Kinnwall gav oss en djupgående analys av det ekonomiska läget. Genom att förstå de ekonomiska förutsättningarna får vi en stabil grund för att fatta beslut och navigera framgångsrikt i affärsvärlden.

Arbetsgivarrollen i fokus: En annan viktig del av mötet var presentationen om vad som är viktigt att veta ur ett arbetsgivarperspektiv av Annica Vestman från Teknikföretagen. Diskussioner om totalförsvarsfrågor, lönetransparens och de senaste riktlinjerna från Arbetsmiljöverket gav oss värdefulla insikter och råd för att hantera dessa frågor på ett effektivt sätt.

Nätverkande och gemenskap: Förutom de formella presentationerna och diskussionerna hade vi också gott om tid för att nätverka med kollegor och uppdatera oss om det senaste inom branschen. Att kunna dela erfarenheter och idéer med likasinnade är en av de mest värdefulla delarna av dessa möten.

Sammanfattningsvis var års- och vårmötet 2024 en stor framgång. Vi vill tacka alla deltagare, talare och värdar för deras engagemang och bidrag till mötets framgång. Vi ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans för att driva vår bransch framåt med hållbarhet, innovation och gemenskap som ledstjärnor.

Bilder från dag 1

Bilder från dag 2 och rundvandringen på Örebros Slott