2019.05.29

Årets Portis 2019!

För första gången har Årets Portis utsetts!
Priset delades ut vid Portgruppens vårmöte den 15 maj 2019 i Linköping, till en framstående medlem som genom bl a arbetsamhet, nytänkande, klokskap, engagemang och samarbete har varit en god ambassadör för branschen.

Pristagaren, Per Eriksson (f d anställd hos Assa Abloy), fick förutom priset ett hisnande äventyr på Flygvapenmuséet i Linköping!

Juryns motivering:
För enträget arbete i styrelse och tekniska kommittén. Har en förmåga att kommunicera det tekniskt svåra till en nivå alla medlemmar förstår.

Årets Portis Hall of Fame

Årets Portis Hall of Fame tilldelas en framstående medlem i branschföreningen Portgruppen, som genom arbetsamhet, nytänkande, djärvhet, klokskap, beslutsamhet, glädje, engagemang, samverkan och samarbete är en god ambassadör för branschen.

Vem står bakom Årets Portis Hall of Fame?

Bakom initativet står branschorganisationen Portgruppen, vars uppgift är att ge tillgång till nätverk och vara en neutral mötesplats för branschens aktörer. Genom bl a kontinuerlig utbildning, påverksansarbete på olika myndigheter och aktivt arbete med standardiseringsfrågor, utgör Portgruppen en kvalitetsmarkör externt och i branschen.

Nominera någon?

Nomineringsprocessen administreras av kansliet och Portgruppens styrelse är enväldig jury för tävlingen. Priset delas ut vid Portgruppens höstmöte.

Nominering kan bara ske till personer som är, eller har varit, anställda hos företag som är med i Portgruppen. Nomineringar delas inte ut postumt.

Vinnaren får, förutom äran, motta ett pris, en flaska Portvin och listas på hemsidans Hall of Fame.

Hur länge har Årets Portis Hall of Fame funnits?

Priset har delats ut sedan 2019.